Has anybody removed 4T40E through bottom? - Transmission Forum

Forum Post / Reply
You must log in before you can post or reply to messages.
Has anybody removed 4T40E through bottom?
Sunday, February 23, 2014 5:37 PM
Ive replaced the Isuzu through the bottom without removing the cradle, piece of cake. Ive replaced the 3-speed auto though the bottom as well without removing the cradle, a little diffucult, but it can be done. Has anybody replaced the 4T40E transmission through the bottom without removing the cradle? Will it physically work?



"If I'm not back in 5 minutes...just wait longer"

Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Monday, February 24, 2014 8:15 PM
Also, i've been told over and over that the 98+ 4T40E is different from the 96-97. Are they full of themselves, or is this true?



"If I'm not back in 5 minutes...just wait longer"
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Monday, February 24, 2014 9:14 PM
I thought 98 was the first year for the 4 speed?




On the inside my car looks like a fighter jet.
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Tuesday, February 25, 2014 4:05 AM
The computer programming is pretty much the same from 96-02. The plug that controls the 4T40E is also the same from 96-02. I do remember some kind of change in 98, but I beleive all 96-02 transmissions will work.

Are we talking LN2 or LD9. LN2 has a different bell housing from 98-02. LD9 bell housings are the same from 96-02.


Also, a 4T40E isn't coming out the bottom. unless your dropping the cradle.




Edited 1 time(s). Last edited Tuesday, February 25, 2014 4:05 AM


Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Tuesday, February 25, 2014 5:35 AM
-MD- Enforcer wrote:

Also, a 4T40E isn't coming out the bottom. unless your dropping the cradle.

^Agreed. I don't think you'll be able to pull that one off.



"In Oldskool we trust"
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Tuesday, February 25, 2014 10:02 AM
So a 96 grand am tranny from an LD9 will have no problems in my 98?



"If I'm not back in 5 minutes...just wait longer"
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Tuesday, February 25, 2014 11:28 AM
I can not remember if the grand ams had a different side trans mount than the cavaliers.




Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Sunday, March 02, 2014 5:07 PM
So i checked my fluid just for the hell of it, i was only about 1/2 a quart low so i added some extra fluid i had laying around. Probably a waste of fluid, but ive had it sitting around for years.

Also, This may be a stupid question, but the CV axle doesn't look like its pushed in all the way. Does this look right to you?


.

.




"If I'm not back in 5 minutes...just wait longer"
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Monday, March 24, 2014 10:35 AM
Looks a little out....but can you pull it out further than that?




Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Monday, March 24, 2014 10:51 AM
Is this one of those cases where the aftermarket replacement axle was found to be slightly shorter than the stock axle? I remember reading that on here somewhere and I'm pretty sure it was a problem only automatics had.



"In Oldskool we trust"
Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Monday, March 24, 2014 10:53 AM
i can move it about 1/8 inch back and forth so it feels like the lock ring is in place, it just doesnt look right



"If I'm not back in 5 minutes...just wait longer"

Re: Has anybody removed 4T40E through bottom?
Tuesday, April 01, 2014 5:39 AM
Yes, some of the after market axles are to short, and can pop out while turning sharply. I posted a bunch on info on this a while back.





Forum Post / Reply
You must log in before you can post or reply to messages.

 

Start New Topic Advanced Search