still trying to get my auto to shift at WOT... - Page 3 - Tuning Forum

Forum Post / Reply
You must log in before you can post or reply to messages.
Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Saturday, June 21, 2008 8:51 PM
z yaaaa wrote:

welp i got the 2-3 shift to 6500 perfectly. set the MPH shift speed to 70 from 80 and it did the trick. unfortunately my tweak from 50 to 52mph on the 1-2 shift resulted in it not working properly. it wraps way out to at least 7000, i didnt want to go any further than that so i let out of it.

i dont understand how one shift MPH speed shift change (2-3) could work properly with such a huge difference and the other didnt even come close with only a mere 2mph change. both RPM tables are at 6500 so it doesnt make any sense. i changed it back to 50mph (1-2 shift) and it shifts at 6200.

any ideas?


Hmm. just to play what about changing the VSS settings back to stock and see what happens with the MPH at 52. Also could try lowering the RPM down 500RPM with the 52 MPH setting.



FU Tuning




Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Sunday, June 22, 2008 9:36 AM
ok did that, car bounced the rev limiter like it did before with the trac. control settings at stock.

car shifted at 5000 rpm, way below where i want.



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Sunday, June 22, 2008 10:51 AM
z yaaaa wrote:

ok did that, car bounced the rev limiter like it did before with the trac. control settings at stock.

car shifted at 5000 rpm, way below where i want.


I'm just trying to understand here. YOu changed the VSS back to stock settings. It then hit a limiter?, but then shifted at 5000RPM's? I wish I had a auto to play with right now.



FU Tuning



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Sunday, June 22, 2008 6:34 PM
shoulda made myself clearer..

yep, VSS changed back to stock and it bounced a limiter when i had the settings the same as i had before...

then i changed everything back to the way it was and tried the 5000 shift you said to do and it shifted at 5000.

doesnt matter anymore anyways, i changed the 1-2 shift MPH back to 50 and had to give back the HPT

oh well, i got what i wanted out of it. the damn thing to shift at WOT. works damn good, if only the 1-2 shift would hold out 300 rpm more..



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Sunday, June 22, 2008 7:43 PM
z yaaaa wrote:

shoulda made myself clearer..

yep, VSS changed back to stock and it bounced a limiter when i had the settings the same as i had before...

then i changed everything back to the way it was and tried the 5000 shift you said to do and it shifted at 5000.

doesnt matter anymore anyways, i changed the 1-2 shift MPH back to 50 and had to give back the HPT

oh well, i got what i wanted out of it. the damn thing to shift at WOT. works damn good, if only the 1-2 shift would hold out 300 rpm more..


Sorry when I said 5000RPM, I meant to say 500RPM less than you had it set at (which I think was 6500 and it was shifting at 7000??).



FU Tuning



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Thursday, July 03, 2008 3:25 PM
ok guys so get this one...

traction control still works the same exact way it always did. when you punch it from a dead stop the 'trac on' light on the dash lights up and the car bogs down a tad. even though the settings for it are maxed out...

anybody know wtf is up with that?



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Friday, July 04, 2008 9:27 PM
Hmm

Watching this



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Saturday, July 05, 2008 5:01 AM
z yaaaa wrote:

ok guys so get this one...

traction control still works the same exact way it always did. when you punch it from a dead stop the 'trac on' light on the dash lights up and the car bogs down a tad. even though the settings for it are maxed out...

anybody know wtf is up with that?


Can you post up exactly what you have everything set at (in the traction control section).



FU Tuning



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Saturday, July 05, 2008 2:11 PM
ill have to send it to you monday, my tunes and logs are on my work computer.



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Saturday, July 19, 2008 4:47 PM
welp for some reason the car wont shift out of ANY gear under WOT now. its gotta be hardware....

zinged the motor to 7500 and she blew, rod ejected to the outside.



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Wednesday, May 09, 2012 7:15 AM
Brad I believe you fixed this. How and can I have a copy of your hpt. tune. I need to look. I may have it already .bbbuuuuuuuuuuuahhahahahaha







Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Wednesday, May 09, 2012 5:30 PM
-MD- Enforcer wrote:

Brad I believe you fixed this. How and can I have a copy of your hpt. tune. I need to look. I may have it already .bbbuuuuuuuuuuuahhahahahaha


Ditto. I've been struggling with this same issue since I started using HPT on this build. Its been driving me crazy. I thought I already had the VSS maxed out, but maybe not?



12.6 @ 114.6 MPH

Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Friday, May 18, 2012 3:43 PM
Which trans do you have? I have files I worked on. I thought it shifted good.



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Monday, May 21, 2012 6:17 AM
Brad has a 4T40E. All seems good. His tune is wrong. I can email it to you if he likes.

Matt did you fix yours? Mine it working great, and I just want to tweak a few more settings.





Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Friday, May 25, 2012 1:08 PM
Yeah I wouldn't mind comparing to see what the differences are.



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Friday, May 25, 2012 1:10 PM
My email is brodycog@yahoo.com



Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Wednesday, June 06, 2012 9:02 AM
Jay remind me and I'll email it over.





Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Wednesday, June 06, 2012 2:26 PM
-MD- Enforcer wrote:


Matt did you fix yours? Mine it working great, and I just want to tweak a few more settings.


Well I got it to initiate shift when I wanted, but it still does its issue. I think I may have narrowed it down though. I should know in the next few days. I need to replace my turbo manifold gasket first, then reflash my changes. Exhaust is leaking pretty good by cly 4 and you can see the gasket is starting to blow out a bit by cyl 1.



12.6 @ 114.6 MPH

Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Thursday, June 07, 2012 4:02 AM
Oh I see. Let me know.





Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Wednesday, June 13, 2012 8:06 PM
Alright, I finally figured out my "bouncing off the rev limiter" when I really wasn't during shifts. The tune was set to pull anywhere from 4-10 degrees timing during shifts. Set it all to 0 and now its perfect... well kind of. Only issue was expected and that's the tranny starting to slip.



12.6 @ 114.6 MPH

Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Thursday, June 14, 2012 3:24 AM
Does it slip if you increase the line pressure through HPTuners or with the shift plus?






Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Thursday, June 14, 2012 3:59 AM
Yeah. Shift plus has been taken off for a little while now. I have HPT set to have pressure at 90 at any TQ level above 280 or so. My logs during runs show trans line pressure is up to 35% which was always the max it showed when I had the shift plus on it. Also shows trans load at 100% as soon as the boost starts to come on. Shift set speed is at 0.05 seconds I believe for all gears at anything above 280tq.




12.6 @ 114.6 MPH

Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Thursday, June 14, 2012 4:10 AM
You know what your trans temp is? Mine will slip if it above 220F.






Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Friday, June 15, 2012 12:46 PM
160-190 at track. Measured at port on front of tranny. Tranny had a cooler as well.



12.6 @ 114.6 MPH

Re: still trying to get my auto to shift at WOT...
Monday, June 18, 2012 4:57 AM
Yeah mine is normally 160-180 with normal driving. I'm on my stock cooler.






Forum Post / Reply
You must log in before you can post or reply to messages.

 

Start New Topic Advanced Search